продукти за тестото:
2 бр.яйца;
1 ч.ч.кокос;
1/2 ч.ч.маргарин;
100 мл.сметана;
2/3 ч.ч.захар;
1/2 ч.л.сода;
1/2 ч.ч.ядки;
брашно на око:))
продукти за крема:
100 мл.сметана;
4-5 с.л.пудра захар;
3 с.л.кисело млеко;
10 гр.желатин;
1 ч.ч.боровинки;
продукти за заливка:
100 гр.черен шоколад;
1/2 каф.ч.пресно млеко;
кокос;
50 мл.уиски за поръване;
Погасяваме содата в сметаната.Прибавяме двете яйца,захарта,кокоса и брашното/да се получи една идея по-гъсто тесто от обикновеното,кексово:)/ .Постепенно прибавяме маргарина и когато тестото е вече гладко сипваме ядките.
Печем на 160С в тавичка с правоъгълен ограничител,до готовност.
Накисване желатина и го разтваряме на водна баня.Прибавяме го на тънка стуйка към разбитата на сняг сметана с пудра захар,към които сме прибавили боровинките и киселото млекце.За 10-20 мин. прибираме крема в хладилник.
Изстиналия кейк разделяме по хоризонтала на две .Слагаме единия блат между правоъгълния ринг поръсваме с уиски , изсипваме крема и покриваме с втората половина блат.Поръсваме с уиски и отгоре.Прибираме в хладилника за 1-2 часа като междувременно
заливаме с разстопения шоколад и поръсваме с кокос.
Получи се прекрасен кейк,надявам се да Ви допадне и на Вас!
2 бр.яйца;
1 ч.ч.кокос;
1/2 ч.ч.маргарин;
100 мл.сметана;
2/3 ч.ч.захар;
1/2 ч.л.сода;
1/2 ч.ч.ядки;
брашно на око:))
продукти за крема:
100 мл.сметана;
4-5 с.л.пудра захар;
3 с.л.кисело млеко;
10 гр.желатин;
1 ч.ч.боровинки;
продукти за заливка:
100 гр.черен шоколад;
1/2 каф.ч.пресно млеко;
кокос;
50 мл.уиски за поръване;
Погасяваме содата в сметаната.Прибавяме двете яйца,захарта,кокоса и брашното/да се получи една идея по-гъсто тесто от обикновеното,кексово:)/ .Постепенно прибавяме маргарина и когато тестото е вече гладко сипваме ядките.
Печем на 160С в тавичка с правоъгълен ограничител,до готовност.
Накисване желатина и го разтваряме на водна баня.Прибавяме го на тънка стуйка към разбитата на сняг сметана с пудра захар,към които сме прибавили боровинките и киселото млекце.За 10-20 мин. прибираме крема в хладилник.
Изстиналия кейк разделяме по хоризонтала на две .Слагаме единия блат между правоъгълния ринг поръсваме с уиски , изсипваме крема и покриваме с втората половина блат.Поръсваме с уиски и отгоре.Прибираме в хладилника за 1-2 часа като междувременно
заливаме с разстопения шоколад и поръсваме с кокос.
Получи се прекрасен кейк,надявам се да Ви допадне и на Вас!
Верно е прекрасен,Миленка,искам и аз едно,две квадратчета за кафенцето сега!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Чудесно изглежда!Нареждам се и аз на опашката след Роси!
ОтговорИзтриванеЛека нощ и хубави почивни дни!
wauuu ce buona!!!!
ОтговорИзтриване