продукти:
1,500 кг.картофи;
2 яйца;
1 глава лук;
сол;
черен пипер;
плънка:
100 гр.шунка;
100 гр.маслини/без костилка/;
50 гр.кашкавал;
за пърженето:
брашно;
олио;
Картофите ги обелваме и сваряваме в подсолена вода.
Намачкаваме ги с преса и ги омесваме заедно с настъргания лук,черно пиперче,още малко сол и двете яйца.
Продуктите за плънката се нарязват на дребни квадратчета.
Вземаме от картофената кайма,слагаме плънка и пак от картофената смес.Оформяме по-голямо топче,което овалваме в брашното.Оформяме шницела,сплесквайки картофената топка:))
Пържим в силно загрято олио докато се получи златист загар от двете страни.
Поднасяме със сосче по желание.
В случая аз направих сос от кисело млеко,счукан чесън,една наситнена люта чушка и сол.
Да Ви е вкусно!
Миленка, голяма вкусотия са тези шницели! Правя нещо подобно, но ги пека на фурна А с млечно-чеснов сос са супер!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер и хубава неделя!
О,даде ми идея Тили:))
Изтриване