продукти:
125 гр.сухар;
200 гр.масло;
200 гр.ядки/бадем,кайсия,орех,.../;
1 яйце;
1 ч.ч.пудра захар;
брашно за средно твърдо тесто;
пудра захар за овалване;
С миксер разбиваме на хубав,пухкав крем мекото масло и пудрата захар.Чукваме яйцето и продължаваме да разбиваме.Счукваме сухарите и ги прибавяме заедно с нарязаните ядки.Объркваме хубаво и постепенно прибавяме брашно до като получим необходимото ни тесто.
Постиламе тавичка с хартия за печене върху нея нареждаме през определено разстояние топченаца от тестото с големината на орех.
Печем сладките на 160С с вентилатор до леко порозовяване.
Още топли овалваме с пудра захар като внимаваме,че до като са топли сладките са много нежни и лесно чупливи.
Изстиналите топченца са толкова хрупкави,ароматни и неустоими,че просто ще замълча.......:)))
Хайде, Миленка, гледам май съм сред първите ще си взема няколко!:) Много закачливи хрупкавелки! Приятна вечер!
ОтговорИзтриванеМного обичам да имам дребни хрупкави сладки под ръка за следобедното кафенце. Ще ги пробвам непременно :)
ОтговорИзтриванеТака, като ги гледам , напълно отговарят на името си! Добавката на сухар много ме заинтригува и ще си запиша рецептата за проба!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много интересно предложение,а и изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден
Абе ти си мълчи,ама търкулни няколко насам,че така хубаво ми ухаят,чудни топчици,Миленче!Това със сухара много интересна идея!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Изобщо не съм от мълчаливите:)))Много сте мили,ще чакам да чуя звука от облизване на пръсти:))
ОтговорИзтриванеЧудесни са станали!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса идеята.Чудесни!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесна идея за хрупкави сладки,прекрасни са!
ОтговорИзтриванеЗаписвам си рецептата!