продукти:
500 гр.червено цвекло;
2-3 бр.моркова;
50 гр.зелени маслини;
дресинг:
3-4 стр.магданоз;
2 скил.чесън;
1 ч.л.горчица;
6-7 с.л.олио;
4-5 с.л.балсамов оцет;
сол;
Приготвяме дресинга като счукваме чесновите скилидки и ги разбъркваме с горчицата.Тази паста прибавяме към олиото,оцета и солта/по вкуса ни/.
Цвеклото обелваме,измиваме,разделяме на две и нарязваме на фини филийки.Прибавяме и нарязаните с белачка моркови.Объркваме с маслинките и поливаме салата с дресинга.
При поднасяне поръсваме с магданоз.
Наистина вкусна и най-вече здравословна салатка,както си я кръстила.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Izgleda raznobojno i zdravo...
ОтговорИзтриванеНаистина е здравословна и вкусно изглежда. Цвеклото сурово ли е? Не съм пробвала досега вкусът на сурово цвекло, но като гледам салатката мисля, че ще ми хареса!
ОтговорИзтриване