продукти:
800 гр.свинска плешка;
марината:
100 мл.олио;
50 мл.бяло вино"Мускат Отонел";
1 1/2 бр.лимони/сок;
1 стрък праз;
2-3 скил.чесън;
1 каф.л.черен пипер;
2 каф.л.кимион;
1 каф.л.ким/зърна/;
Марината се приготвя като нарязваме праза и чесъна и ги объркваме с лимоновия сок,олиото и подправките.
Плешката нарязваме на тънки малки пържолки и хубаво ги объркваме с марината.Прибираме в хладилника за 2-3 часа.
Печем на сух тиган.
Бон апети!
А така, не съм го правила!
ОтговорИзтриванеЩе се поправя!
Много вкусно звучи и изглежда страхотно!
Ще ми е приятно да споделиш,Катенце:)Интересен и щастлив съботен ден!
ИзтриванеС тази марината не може да не е вкусно!
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда!
Хубава вечер и прекрасни почивни дни!
Тили,много ни хареса и на нас ....Разкошно е усещането на свежия лимон!
ИзтриванеАуууу красота!!! Много ми хареса маринатата, а и флейките :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Слънчева събота,Дианка:))))
Изтриване