продукти:
500+ гр.брашно;
50 гр.маргарин;
15 гр.суха мая;
1 каф.ч.лимонада;
1 с.л.сол;
.........
50 гр.кашкавал;
2 с.л.олио;
босилек;
Размиваме маята в лимонадата.Прибавяме солта и маргарина заедно с пресятото брашно.С шпатула разбъркваме и прибавяме хладка вода до получаването на лепкаво тесто.Към грамажа на борашното съм прибавила"+"това е количеството,нужно за доомесване на тестото.Оформяме дебел фитил от тестото разточвайки и издърпвайки с ръце.
Пренасяме оформеното тесто в тавата,застлана с хартия.
Нарязваме на парчета с дебелина 5-6 см.,които раздаличаваме едно от друго.Покриваме с найлоново фолио и оставяме за час да втаса.Мажем хляба с олио и поръсваме с босилек.
Печем на 180С като 3-4 мин.преди да изключим фурната разпределяме парчетата кашкавал.
Много вкусно изглежда хляба!
ОтговорИзтриванеИнтересна рецепта,ще пробвам.
Благодаря ,че сподели ,Миленка!
Хубава вечер!
Прекрасна вечер и за теб,Мире!Много ще се радвам ако ти хареса хлебчето!
ИзтриванеАпетитно изглеждащо хлебче!
ОтговорИзтриванеОпределено увеличава апетита,Ели:))))Спокойна вечер!
ИзтриванеДълъг, дълъг, значи има и за мен! Еха! Много интересно, оригинално и вкусно ми звучи и изглежда!
ОтговорИзтриванеИма,Кате:)))))
ИзтриванеХляб- сандвич за цялото семейство-какво ще си играем на филийки...Много добре се е получило,Миленка.
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Ама само как се е разтекъл кашкавалът... прекрасно изглежда, неустоимо вкусно за сутрешна закуска!
ОтговорИзтриванеБраво, Миленче!
Бравос,разкошен хлебец,Миленче,и оригинален!
ОтговорИзтриванеМного ми харесва!Особено така като се е разтекло кашкавалчето,ммм!
Прегръдка и хубав,слънчев ден!
Уфффф че вкусно изглежда. Ще пробвам непремено! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Живе,Инче,Роси,Дианка-прекрасни сте :))))
ОтговорИзтриване