продукти:
4-4,5 кг.домати/консерва/;
300 гр.ябълки/сладко-кисели/;
300 гр.дюли;
1 кг.захар;
1 ч.л.сол;
1 пръчка канела;
Настъргваме доматите.Прибавяме настърганите ябълки и нарязаните на дребни парченца дюли.
Посоляваме и слагаме съда на включения вече котлон .Започваме да разбъркваме и да изпаряваме доматите.Когато сместа намали нивото си най-малко с 1/3,пасираме без да сваляме от котлона и сипваме захарта и пускаме канелената пръчка.
С изсипването на захарта сместа се отпуска/става малко по-рядка/,но това да не Ви стряска:),продължаваме с изпичането до момента с пътечката...,трябва да не се заличава следата:))))))))).При насипване махаме канелата.Варим бурканчетата за 5 мин..
От това количество материал получаваме около 10 бурканчета от детска храна.
Този мармалад е прекрасна компания на скарата или на печени меса/различни от пилешкото/.
Надявам се да опитате-заслужава си ,макар и изискващ време,мармалада е уникат:)!
Супер е за месца наистина,а сигурно и страшно ароматно,Миленка!Браво,прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
И аз като Роси си го представих върху телешка пържолка:) Много ми допадна, въпреки, че не съм пробвала такива комбинации. Изглежда добре, а и аромата му е приказен! Поздрави!
ОтговорИзтриване