продукти:
8-10 бр.червени чушки за пълнене;
250-300 гр.стар фасул;
1 гл.кромид-лук;
1 бр.морков;
2 бр.домат/може и консерва/;
сух джоджен;
сол;
магданоз;
олио;
От вечерта почистване и накисваме във вода стария фасул.На сутринта го сваряваме.
Наситняваме лука и моркова и ги задушаваме в смес от олио и малко вода.Когато водичката поизври прибавяме настърганите или нарязаните домати.Посоляваме и овкусяваме със сух джоджен и пресен магданоз.
Пълним чушките и ги нареждаме в тавичка.Сипваме водичка в съда около 1-1.5см.,поръсваме с малко сол и пиперките.Ливваме още малко олио и покриваме с алуминиево фолио.Пъхваме във фурната и печем за 40-50 мин. като преди да изкараме ястието за 5 мин.печем без фолио.
Тези чушки заедно със содената питка са неизменни на трапезата ни през Бъдни вечер.
Опитайте ги!:))
Миленка, тази година не успях да напълня за Бъдни вечер:), затова ще се почерпя от твоите, изглеждат много вкусно!
ОтговорИзтриванеИ аз не успях и затова предпочитам наготово!Благодаря за почерпката!Весели празници,Миленка и дано капне малко сняг,че с тая мъгла дето ни налегна...!Весели празници!
ОтговорИзтриванеСТрахотно вкусно и ароматно ястие,Миленка!Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестита Нова година, Миленка!!! Нека 2013 влезе в домовете ни със здраве, радост и любов! Нека я посрещнем с усмивка, да я изживеем с любов и да я изпратим с успехи! За много години!
ОтговорИзтриванеЧестита Нова 2013 Година Миленче! За много години!
ОтговорИзтриване