продукти:
500 гр.броколи;
200-300 гр.моркови;
марина:
1/2 каф.ч.ябълков оцет;
1 ч.ч.вода;
1 с.л.сол;
3 с.л.захар;
2 скил.чесън;
Първо приготвяме марината като оцета,водата,солта,захарта и олиото/зехтина/ ги затопляме до момента на стапяне на захарта.Прибавяме счуканите чеснови скилидки.
Слагаме подсолена вода да заври и когато това стане пускаме нарязаните на кръгчета/по-дебели/моркови за 3 мин..Пускаме и накъсаното на розички броколи за 2 мин.във врящата вода,но не махаме морковите.
Изцеждаме водата и покриваме с ледена вода зеленчука за минута-две.
Броколито и морковите изсипваме в подходяща салатиера и ги заливаме с изстиналата марина.
Тази салата може да Ви се вижда бедна от към подправки,но така изпъква вкуса на броколито по-осезаемо:)))
Хич не е бедна! Идеална е за едно пилешко филенце със сос от синьо сирене:)
ОтговорИзтриванеНаздраве!
Достатъчно ароматна е и не са ѝ необходими подправки!
ОтговорИзтриванеХубава и спокойна вечер!
Салатката е супер, аз дори броколи и карфиол обичам да си хапвам само сварени със сол, така, че тук направо си е супер овкусена! Поздрави, Миленка, страхотна салатка!
ОтговорИзтриванеМного свежа и толкова богата на цветове салатка!
ОтговорИзтриванеНищо не й трябва повече,Миленка!
Поздрави!
Страхотна салатка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви!Ще се радвам често да присъства на трапезата Ви!
Изтриванепробвах я, много е вкусна
ОтговорИзтриванеМного благодаря,първо че ми се доверихте!Радвам се за това ,че и на Вас ви е харесала тази разкошна салата!
Изтриване