продукти: за 2 порции
2 пилешки пържоли от бут/с кожа/;
2 парченца пушен кашкавал/около 30 гр./;
1/2 гл.кромид-лук;
1 кисела краставичка;
1 каф.ч.ядливата вътрешност на сварени кестени;
2 с.л.олио;
сол;
Пилешките пържолки се посоляват разумно и от двете страни. Вътрешната част поръсваме с тънки лучени полумесеци.
В единия край на месцето поставяме парченце кашкавал,върху което поставяме половината кисела краставичка,която сме нарязали на дълги филийки.
Разпределяме и кестените по равно.
Престягайки навиваме пържолата на руло.
Престягаме внимателно и поставяме в удобна тавичка.Поливаме всяко вретено с лъжичка олио,изсипваме в тавичката 1 ч.ч.вода и печем на 170С до готовност.
Нищо трудно,но пък много вкусно...:)Да Ви е сладко!
Prava delicija...Mnogo volim kesten na bilo koji nacin.
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта ,Миленка ! Това с кестените ми хареса :) !
ОтговорИзтриванеХубав ден ! Прегръдка !
Много апетитно изглеждат ...и оригинално с тази плънка!
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Миленка!