продукти:
1 яйце;
1 ч.ч.свинска мас;
2 с.л.кафява нерафинирана захар;
1 амонячна сода;
карамелена есенция;
брашно;
пудра захар за овалване;
Хубаво разбиваме меката свинска мас с амонячната сода,погасена в една супена лъжица вода.Прибавяме яйцето, захарта и карамелената есенция.Прибавяме пресято брашанце,до получаването на меко тесто.
С ръце оформяме топчета и печем върху хартия в предварително загрята фурна до леко порозовяване.
Още топли овалваме масненките в пудра захар/когато преценим в захарта може да прибавим и малко канела:)/.
Много са трайни и сиправи...,а за вкуса не е нужно да коментирам:)
На такива масленки трудно устоявам,Миленка!
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусни са!
Вземам си едничка и ти желая хубав неделен ден!
Миленка, задели ми 3,4...9, 10 .., че много ги обичам :)
ОтговорИзтриванеОбичам масленки , а щом има и канела мои са :) !
ОтговорИзтриванеХубав следобед ,Миленка !
Усещам как ми се топят в устата ! :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са!
Спокойна вечер!
Чудни са! Със сигурност се топят в устата :)
ОтговорИзтриванеИ аз обичам-Миленка,не бих отказала няколко.
ОтговорИзтриванеПрекрасни сте момичета........Благодаря Ви,че наминахте:)
ОтговорИзтриванеПрекрасен Бабин ден!