продукти:
700-800 гр.тиква;
1 глава кромид;
1/2 връзка магданоз/дръжките/;
2 зеленчукови бульона;
1/2 ч.л.сол;
5-6 с.л.зехтин;
лимон;
тиквене и слънчогледови семки;
В 3 л.вода сваряваме парчетата тиква,едро нарязания кромид и магданозени стебла.В тенджерката пускаме и солта,заедно с бульончетата.
Готовите зеленчуци пасираме и поливаме със зехтина.Получава се плътна кадефена крем-супа,която поднасяме поръсена със запечените семки и лимонов сок..........
Прекрасно е!
Обича такава супа,макар че сама си я ям в къщи.Време е да си направя...
ОтговорИзтриванеХубава вечер,МИЛЕНЧЕ!
От кога се каня за супа от тиква, но все отлагам :) Може би защото друг няма да я яде, че не обичат тиква !:)))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И аз като Ина се каня тия дни да готвя тиквена супа, но ми я отказват вече два пъти моите момчета - казаха по-добре да е морковена :) Аз много я харесвам и май само за мен ще сваря малко, още повече след като сега видях твоята, Миленка... ще има да ми се мярка често пред очите докато не си хапна ;) Чудна е!
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека вечер!