продукти:
1-1,200 кг.свински джолан без кост/около 6 бр./;
1,500 кг.картофи;
3 бр.моркови;
2 гл.кромид;
3-4 дафинови листа;
7-8 бахар;
сол;
олио;
При желание разполовяваме джоланите и ги прибавяме при обелените и едро нарязаните картофи в по-голям глинен гювеч.Нарязваме на дебели кръгчета морковите и крокида и ги пъхваме при месото.Посоляваме и с ръце хубаво омесваме ястието.Разпределяме бахара и дафиновия лист.Поливаме с 2 ч.ч.вода и олио.Захлупваме с капака и печем за около 2 часа на 170С.
Чудесно зимно ястие, чак усетих аромата му :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат вторник, Миленка :)
И това ако не е разкошество! Браво, Миленче, апетитно изглежда много!
ОтговорИзтриванеСтрахотно вкусна гозба,Миленка!Джоланчето е супер!С пожелание за слънчев и ползотворен ден! :)
ОтговорИзтриванеИнче,Мими,Роси ако бяхте по-близичко до нас и Вие щяхте да си оближете пръстите...:))))Прегръщам Ви!
ОтговорИзтриванеМного апетитно задушено!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Прегръдки и спокойна нощ,Тили!Благодаря ти!
Изтриване