Този вариант на сърмите е любим на сина ми.Както казва той сърмите трябва да са с кайма и ориз,а не ориз с кайма:)))Мъжка му работа,но пък е прав:)Ето ги и тези сърмички:
продукти:
500 гр.телешка кайма;
500 гр.свинска кайма;
150-200 гр.ориз;
1 глава кромид;
2 с.л.ронен сух джоджен;
2.с.л.ронена градинска чубрица;
25-30 мл.олио;
1 ч.л.сол;
1/2 ч.л.черен пипер;
1/2 ч.л.кимион;
зелеви листа;
лозови листа;
пресна сланинка/не осолявана/;
Изчистваме и измиваме ориза.Омесваме го с каймата,ситно нарязания кромид,олиото и подправките.
Накъсваме си двата вида листа на удобни за навиваме парченца/аз лично едно зелево листо го късам на 3-4,а лозовите на 2/.Вземаме по една чаена лъжичка от сместа/може и с ръка:)/и навиваме стегнато.
От едната страна на гювеча редя зелевите,а от другата лозовите сърмички.
Върху тях подреждаме тънки филийки сланинка и ги покриваме с вода.
Похлупваме и пъхваме гювеча във фурната.Готвим ястието за около 2 часа на 180С.
Опитайте,ще Ви харесат!
Миленче,много добре си направила с тази комбинация,много симпатични малки бебоци си навила,чуднички!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и хубава събота!
Ах, има и бонус хрупкави пръжки.Така и постни ще ми харесат.
ОтговорИзтриванеПази си гювеча, Миленка,че както съм на диета, не знам на какво съм способна.
Хубава вечер, мила!
Чудни сърмички, чудна плънка, в чудно гювече, какво му трябва на човек! Знае детето какво да харесва! Поздрави Миленка и приятна съботна вечер!
ОтговорИзтриванеРадвам се момичета,че са Ви допаднали тези сърмички.....Прегръдки!
ОтговорИзтриване