В рецептата за "Телешко със сини сливи"обезкостих телешко месце,за да приготвя прекрасно ястие,но трябва да сме практични в тези трудни времена и затова реших да приготвя тази супа...........
продукти:
телешки кости:
3-4 бр.картофи;
2 бр.големи моркови:
1/2 вр.целина;
100 мл.течна сметана;
сол;
В херметическа тенджера сипваме 2 л.вода.Посоляваме и пускаме обелените цели моркови и картофи и стръковете целина.
В прекрасния бульон пасираме зеленчука,а от костите отделяме и накъсваме месото.
Овкусяваме със сметаната и прибавяме месото.
Поднасяме супата с лимон и наситнен магданоз.
И тук си допадаме! Често ползвам тази практика! Нищо не се изхвърля!
ОтговорИзтриванеМного апетитна супа!
Поздрави!
Е, крем супа с телешко не съм хапвала. Крем супите обикновено са ми от зеленчуци. Идеята ти е супер, а тази супичка определено е много подходяща за сезона и много вкусна. Поздрави!
ОтговорИзтриване