В тази рецепта няма нищо сложно ,но реших да я побликувам ,за да акцентирам върху марината,а тя е:
3-4 скил.чесън;
50 мл.олио;
50 мл.червено вино(качествено);
3 с.л.соев сос;
сок на 1 лимон;
сол;
черен пипер;
Пилешкото месо(пържолки,филе,бутчета...крилца)се обърква хубаво в марината и прибираме в хладилник за 3-4 часа.
Печем на сух тиган или скара.Месото става превъзходно........
Имах нужда от тази рецепта-благодаря,Миленче!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Всяка рецепта е добре дошла, Миленка, тази е много добра, личи си, а самите съставки на марината обещават невероятно крехко, ароматно и вкусно месце. Прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеЕхе, чудни!
ОтговорИзтриванеЛюбимата ми марината, прекрасен резултат, Миленка! Хубава неделя и...прости, простено да ти е!
ОтговорИзтриванеМиленче, много хубави изглеждат пържолките, с този красив кехлибарен цвят. Маринатата много ми хареса - ще се възползвам. Първоначално прочетох заглавието като "вишнени" :)) и се зачудих какви са тез пържолки, а то винени били :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриване