продукти:
2 бр.пъстърва;
1 голяма глава кромид лук;
3-4 скилидки чесън;
1/3 каф.чашка ябълков оцет;
1 лимон(сок);
1/2 каф.чаша олио;
2 каф.чаши доматен сок;
3 дафинови листа;
5-6 бр.бахар;
сол;
Посоляваме рибата както отвън така и в коремчето.
Нарязваме лука на едро и половината я поръсваме на дъното на малка тавичка.
Поставяме рибата и я поливаме със сместа от лимонов сок,доматен сок,оцет и олио(ако сметнем за нужно може да добавим и още малко сол).
Разхвърляме в тавичката бахарчетата и дафиновите листа.
Покриваме с алуминиево фолио и печем час-час и десет минути на 200С.Последните минути печем без фолио.
Поднасяме с любима салата.
Миленка, много вкусно си я приготвила! Пастървата е страхотна риба. Поздрави и хубава неделя!
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен за чудесното ясти!
ОтговорИзтриване