продукти:
500 гр.патешки маншончета(бутчета);
100 гр.черни маслини;
5-6 бр.зелени чушки;
1 бр.люта чушка;
1 вр.зелен лук(1 глава стар);
3-4 бр.домати(добре узряли);
1 дафинов лист;
захар;
сол;
черен пипер;
зехтин(олио);
магданоз;
Сваряваме патешките бутчета в подсолена вода(бульона не се изхвърля-с него става прекрасна зеленчукова или оризова супа).
Настъргваме(пасираме)доматите и ги изсипваме в тенджерка,на която сме покрили дъното със зехтин(около 50 мл.).Прибавяме нарязания на ситно лук,зелените чушки и наситненото люто чушле.Подправяме със сол,захар и дафинов лист.Сипваме 250 мл.вода в тенжерката,похлупваме я и оставяме сосът да къкри на тих огън.Когато всичката вода изври и сосчето е останало на мазнинка ,пускаме маслините и сварените патешки мръвки.Подправяме с черен пипер(пресно смлян)..
Поднасяме със сварени картофи и свеж,ситно нарязан магданоз.
Divno pripremljeno, zdravo jelo...
ОтговорИзтриванеМиленче, честита нова визия на блога, много е красив! И рецептата е вкусна:)! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленка,пак така вкусно ми ухае при теб!Страхотно апетитно ястие си приготвила!Сърдечна прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеЯсна,Кате и Роси......:))Благодаря Ви момичета!Прегръдки и от мен:)!
ОтговорИзтриване