СОЧЕН СЛАДКИШ С ЧЕРЕШИ И БАНАН



тесто:
1 бр.яйце;
125 гр.масло;
3 с.л.кафява захар;
10 с.л.(с връх)брашно;
2-3 щипки индийско орехче;
1/3 ч.л.сода за хляб;

крем:
500 гр.кисело млеко;
100гр.кондензирано мляко;
1 бр.яйце;
1 пак.крем"Ole";

плънка:
100-150 гр.череши;
1 бр.банан;

Приготвянето на тестото става  като хуваво разбиваме мекото масло,захарта и яйцето.Прибавяме содата за хляб(погасена в малко оцет),индийското орехче и постепенно прибавяме разбърквайки брашното. Тестото,което получваме е меко.

В удобен съд изсипваме кофичката кисело млеко и изсипваме кремчето.Разбиваме с миксер като разбиването започваме от най-ниска степен и постепенно увеличаваме бързината.Когато вече е сгъстен изсипваме кондензираното млеко и чукваме яйцето.

Застиламе тортената форма с хартия за печене.Поставяме тестото и с помоща на ръцете си разстиламе по дъното и стените(да се получи хубав борд поне 2 см.).Разпределяме парченцата банан и почистените от костилките (:)и дръжките) черешки.Изсипваме върху плодовете крема и печем в предварително загрята фурна на 170С на вентилатор за около 40 мин.
Много вкусен десерт,който Ви препоръчвам!


Коментари

  1. Миленка, наистина е сочен, а аз обожавам такива сладкиши! Интересна комбинация на череши банан, звучи доста свежо! Прекрасен е! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Щом е плодов сладкиш, не може да не е вкусен!
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно изглежда,ще го пробвам при първа възможност,надявам се ,може и с други плодове.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Много сочен сладкиш от интересна комбинация от плодове, Миленка! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. О, много добре звучи, Миленче! Ще се вслушам в препоръката :) На теб приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина мнооооого сочен,Миленка,точно по мой вкус!Отлично предложение!Хубав вторник пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда страхотно! :)
    Съобщавам ти, че те номинрам за the liebster blog award - http://mangiare-ili-kulinarni-strasti.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар