продукти:
500 гр.телешка кайма;
2 стр.пресен лук;
1 стр.пресен чесън(само зелената част);
2 бр.яйца;
3-4 стр.магданоз;
черен пипер;
сол;
200 гр.гъби;
4 с.л.брашно;
30-40 мл.олио;
3-4 скил.чесън;
3 с.л.кисело млеко;
сол;
Омесваме телешката кайма хубаво с наситнените пресен лук и чесън.Чукваме двете яйца и овкусяваме с подправките.Оставяме каймата да почине за половин-един час.
От каймата оформяме парти кюфтенца,големи колкото орех.Нареждаме ги в тавичка,покрита с домакинска хартия и печем до готовност на 180С.
В загрятото олио запържваме гъбените филийки.Когато вече са леко порозовяли ги поръсваме с брашното,което разбърквайки препичаме.На тънка струйка сипиваме студена вода като не спираме да разбъркваме,за да стане гладка консистенция.На първо време получаваме рядък сос,който посоляваме и овкусяваме с нарязани чеснови скилидки и пресно смлян черен пипер.Прибавяме и киселото млеко.Оставяме на тих огън да се сгъсти гъбеният сос.
Върху ароматния сос разпределяме кюфтенцата и поднасяме.
МММ, Миленка, страхотни кюфтенца! Сосчето го обожавам, въпреки, че на кюфтенца не съм го добавяла. Твоето предложение е супер! Поздрави, с пожелания за прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриване