ПАТЛАДЖАН С ОРИЗ

Денят е чудесен.......поздравявам Ви с първия цвят на новата китайска роза,която грее на моята тераса:)))
Слънчев ден за всички:)!


продукти:

3-4 бр.патладжан;
1 ч.ч.ориз;
1 гл.кромид лук;
100 гр.прошуто;
1 бр.домат;
сол;
черен пипер;
джоджен;
магданоз;
олио;

кашкавал;

Измиваме , обелваме патладжана(аз го беля като зебра:)и разрязваме по дължина зеленчука..Посоляваме  и го оставяме за половин час да се отцеди.С помоща на малка лъжичка издълбаваме и нарязваме вътрешността на дребно.
Нарязваме на ситно лука и заедно с вътрешността на патладжана ги запържваме за 4-5 мин.в добре загрято олио(малкоооооооооо количество).Прибавяме и измития ориз.След това към сместа пускаме и нарязания или настъргания домат и нарязаното прошуто.Още 2-3 мин.пържим,след което сипваме 3 ч.ч.вода и подправяме с джоджена и малко сол.Когато водата се поеме от ориза,плънката е готова.Вече изстинала я увкосяваме с черния пипер и ситно нарязания магданоз.
Сега вече идва ред и за самия патладжан.........:)пържим го от двете страни и го подреждаме в тавичката.

Разпределяме оризовата плънка и печем за около 15-20 мин..Поръсваме с настърган кашкавал и го оставяме да се разтече върху пълнените ладийки в топлата ,но изключена фурна.
Поднасяме при желание с млечно-чеснов сос.
Да Ви е сладко!

Коментари

  1. Ха така, нова разновидност на рецептите за любимия ми патладжан, мерси, Миленка! Хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, колко вкусно ми стана и то баш по обедно време. Чудесна рецепта, Миленче! Виждам някои нови продукти при теб и ще опитам този вариант. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Веднага вадя конкуренцията ...моята китайска роза.... и тя е със същия цвят , но е по къдрава :) !
    А твоята е красива , нека те радва дълго:) !И рецептата е супер ! Обичам го тоз патладжан всякак :) !
    Чао , Миленка ! Хубаво лято !

    ОтговорИзтриване
  4. Прелестен цвят, Миленка! А рецептата ти е много вкусна, тези патладжанчета са просто неустоими!Прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Не съм готвила патладжан с ориз, с удоволствие ще пробвам рецептата!
    Китайската ти роза е прекрасна!Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар