продукти:
1 пак.фини кори"Фамилия";
50 гр.краве масло;
за крема:
500 мл.пресно млеко;
100 гр.краве масло;
2 бр.яйца;
1 каф.ч.захар;
1 каф.ч.брашно;
2 бр.ванилии;
за сиропа:
300 гр захар
200 мл вода
1 с.л.лимонов сок( 1-2 щипки лимонтозу);
Първо престъпяме към направата на крема,а него сътворяваме много лесно:
Разбиваме в студеното пресно млеко яйцата,брашното и ванилийките.Прибавяме захарта и парченцето масло.Поставяме тенджерката на котлона и варим до сгъстяване на среден огън.
След кремчето приготвяме сиропа и оставяме да изстине.
50-то грама масло стапяме.Изрязваме корите в размера на тавичката(моята е правоъгълна така,че остатъка е в правилна форма ,за това ги завих хубаво и ги прибрах във фризера ,за да направя нещо друго:))).С четка намазваме дъното на тавичката и постиламе лист от корите.Пак намазняваме,пак кора...така докато сложим 2/3 от пакета.Разпределяме крема и подреждаме останалите кори,като не забравяме да ги мажем с масълце.
С много остър нож нарязваме крем питата на парченца(квадратни;ромбоидни или правоъгълни).Печем на 180С за 15 мин.и на 160С за още около 30 мин..
Заливаме сладкиша със студения вече сироп и оставяме за час-два на спокойствие.
Приятен апетит!
Ехаа , чудно е ! Само да ми падне това парченце:)!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд ,Миленка !
Като си дойдеш,отбий се през Пловдив и още на входа ще ти падне:)))))
ИзтриванеПърво ще обера малинките, после и на другото няма да простя! :)
ОтговорИзтриванеМиленче, чудесен десерт!
Прегръдки!
Прегръдки,Тилинце....
ИзтриванеМиленка чудесен, много апетитен и примамлив сладкиш.С удоволствие бих си хапнала едно парченце и с тия малинки в допълнение вкусотия.Хубав уикенд ти желая Миленка!
ОтговорИзтриванеТанче благодаря,че намина и за комплиментите за крем питата:))))Прегръдки и хубави почивни дни!
Изтриване