продукти:
500 гр.пилешки воденички;
1 ч.ч.грах(консерва/замразен);
3-4 бр.печена пиперка;
1-2 гл.кромид лук;
1 ч.ч.доматен сок;
сол;
черен пипер;
олио;
червен пипер;
1 стрък джоджен;
4-5 стр.магданоз;
кашкавал;
В подсолена вода сваряваме измитите и почистени(при нужда)воденички.
В тиган загряваме олио и запържваме до избистряне наситнения кромид.Прибавяме нарязаните на ивички печени чушки и граха.Посоляваме със солта,черния и червения пипер.Разбъркваме и похлупваме с капак за около 10 мин.като от време на време разбъркваме сместа.Включваме и воденичките заедно с доматения сок и джоджена.Намаляме степента на котлона и оставяме да къкри почти до пълното извиране на течността.
Объркваме с магданоза и разпределяме в гювечетата.
Печем с капачета в студена фурна за 30 мин.Преди поднасяне поръсваме с настърган кашкавал.
Хм, вкусно изглеждат обичаните воденички!
ОтговорИзтриванеНаистина са много фотогенични,Иг....,а само да знаеш колко са вкуснииииииииии:)))Прегръдки и опитайте ги:)!
Изтриване