продукти: (за около 18 бр.)
1 кг.картофи;
2 бр.средни патладжани;
1 гл.кромид;
2 бр.яйца;
1 ч.ч.натрошено сирене;
150 гр.пресен колбас(по желание);
1 с.л.зеленчукова подправка;
сол;
черен пипер;
магданоз;
В подсолена вода сваряваме добре измитите картофи(без да ги белим).
Патладжана измиваме,белим и нарязваме на кубчета.Осоляваме и оставяме за половин-един час да се поотцедят.
В силно загрято олио пържим патладжана.На края за кратко запътжваме и лука,нарязан на ситно.
Сварените картофки(заедно с люспата) намачкваме с ръчна преса(с ръка;вилица) и към тях прибавяме кубчетата патладжан ,наситнения пресен колбас(в случая сложих"Камчия")и кромида.Овкусяваме със зеленчуковата подправка,черния пипер и нарязания на дребно магданоз.Объркваме и омесваме много добре с двете яйца.
Оформяме с леко навлажнени ръце кюфтенцата и печем на сух тиган като внимаваме докато обръщаме,защото докато са топли са лесно чупливи.
Станаха прекрасни и различни кюфтенца ,така че Ви ги препоръчвам:)!
Хубава идея в сезона на патладжана !
ОтговорИзтриванеМерси :)
Много добра идея и реализация, Миленче! :) Харесва ми и ще се възползвам! :)
ОтговорИзтриванеСлънчев ден! :)
Интересна комбинация! Миленче,- пак нещо ново и вкусно предлагаш!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Прекрасен нов месец момичета!Мно го Ви благодаря за коментарите,ще се радвам да ми се доверите и да ги опитате......
ОтговорИзтриванеZvuci i izgleda privlacno; nikada nesto slicno nisam probala...
ОтговорИзтриванеМиленка, страшни кюфтенца си ни поднесла! Звучат толкова вкусно, а изглеждат неустоимо! Поздрави!
ОтговорИзтриване