Тази ми публикация ще е малко по-нестандартна не за друго,а защото е компилация от две самостоятелни рецепти.Сами по себе си двете ястия са прекрасни,но комбинацията им води човек до нечленоразделното"м-м-м-ммммм",а моят дядо казваше:"Да се ражда и по-камъните:))))!"-винаги ми е звучало като благословия.........
ПИЛЕ ПИПЕРОНИ
продукти:
600-700 гр.пилешко месо;
2 бр.зелена "Капия";
1 бр.червена "Капия";
1 малка глава лук;
2-3 скил.чесън;
олио;
сол;
черен пипер(меланж);
Чушките почистваме,измиваме и нарязваме на едри полуивици.
Загряваме олито в тигана и пускаме късовете пилешко месо.Посоляваме и пържим 10-12 мин.като от време на време разбъркваме -месото да побелее.Прибявяме полумесеците лук , нарязаните чеснови скилидки и чушките.
Пържим още около 15-20-на минути.Подправяме с пресно смлян черен пипер.
КАРТОФЕНО ПЮРЕ С МАЙОНЕЗА
продукти:
1,500 кг.картофи;
80 гр.краве масло(ниско маслено);
1 коф.майонеза"Краси"(свежа);
100-150 мл.пресно млеко;
сол;
бял пипер;
В подсолена вода сваряваме обелените и нарязани картофи.Добре омекналите зеленчуци ги отцеждаме и започваме да приготвяме пюрето......с ръчна преса(не харесвам картофено пюре с пасатор,защото ми става много лепкаво:))
Мачкаме картофите прибавяйки маслото и пресното млеко.Посоляваме със сол и пипер и добавяме майонезата,ако Ви се стори по-гъстичко може да сложите още малко пресно млеко.
Бон апети!
ПИЛЕ ПИПЕРОНИ
продукти:
600-700 гр.пилешко месо;
2 бр.зелена "Капия";
1 бр.червена "Капия";
1 малка глава лук;
2-3 скил.чесън;
олио;
сол;
черен пипер(меланж);
Чушките почистваме,измиваме и нарязваме на едри полуивици.
Загряваме олито в тигана и пускаме късовете пилешко месо.Посоляваме и пържим 10-12 мин.като от време на време разбъркваме -месото да побелее.Прибявяме полумесеците лук , нарязаните чеснови скилидки и чушките.
Пържим още около 15-20-на минути.Подправяме с пресно смлян черен пипер.
КАРТОФЕНО ПЮРЕ С МАЙОНЕЗА
продукти:
1,500 кг.картофи;
80 гр.краве масло(ниско маслено);
1 коф.майонеза"Краси"(свежа);
100-150 мл.пресно млеко;
сол;
бял пипер;
В подсолена вода сваряваме обелените и нарязани картофи.Добре омекналите зеленчуци ги отцеждаме и започваме да приготвяме пюрето......с ръчна преса(не харесвам картофено пюре с пасатор,защото ми става много лепкаво:))
Мачкаме картофите прибавяйки маслото и пресното млеко.Посоляваме със сол и пипер и добавяме майонезата,ако Ви се стори по-гъстичко може да сложите още малко пресно млеко.
Бон апети!
Divno izgledaju oba recepta; ne znam koje bih prije izbrala!
ОтговорИзтриванеИ пилето и пюрето са превъзходни както поотделно,така и заедно,така че в никой случай няма да сгрешиш:))))
ИзтриванеМного вкусно и апетитно!
ОтговорИзтриванеТака е Траянче:)Прекрасен августовски ден!
ИзтриванеХем бързи, хем вкусни! Много ги обичам такива рецепти, Миленче! Хареса ми и благословията "да се ражда по камъните" - много хубаво и силно звучи! Поздрави, с пожелание за прекрасен ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Снежи...и за това,че ти е харесала рецептата и за това,че си обърнала внимание на благословията на моя прекрасен дядо:)Прегръдки!
ИзтриванеМиленче, пилешко и аз приготвям така. Оставям зеленчуците леко да хрупкат.
ОтговорИзтриванеА за картофеното пюре си напълно права - разбито с пасатор става като лепило.
Чудесна комбинация1
Прегръдки!