продукти:
500-600 гр.телешка кайма;
2 бр.яйца;
1 бр.тиквичка(около 200 гр.);
1 бр.домат;
2-3 стр.зелен лук;
1 гл.кромид;
черен пипер;
кимион;
сумак;
сол;
брашно за овалване;
олио за пържене;
Към телешката кайма прибавяме настърганите тиквичка,домат и главата кромид.
Ситно нарязания пресен кромид и двете яйца също пъхваме при мляното месо.
Овкусяваме със солта и подправките и прибираме за час-два...-три:)) на хладно место.
Оформяме кюфтенцата с желаната големина,овалваме в брашното и пържим и от двете страни в сгорещеното олио.
Че и салатка има ...нареждам се за кюфте -две :) !
ОтговорИзтриванеПрегръдка ,Миленка ! Хубави събота и неделя !
Много апетитни кюфтета, Миленка!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея за предстоящите по-хладни дни - да си пържи човек :)
Поздрави и хубави почивни дни!