продукти:
4-5 листа фини кори;
*****
за крема:
1 л.пресно млеко;
70-80 гр.краве масло;
2-3 бр.ванилии;
4 бр.яйчен жълтък;
5-6 с.л.захар;
4 с.л.оризово брашно;
7-8 бр.сини сливи;
1 каф.ч. ядки;
Препичаме до порозовяване корите и след като ги начупим покриваме дъното на тортена форма с подвижен ринг.
Почистените и разполовени сливи нареждаме около ринга една до друга ,образувайки борд.
От така изброените продукти приготвяме на котлона крем,който разпределяме върху корите като внимаваме да не нарушим целостта на сливовия борд.
Поръсваме със запечените,едро на кълцани ядки и прибираме за два-три часа в хладилник.
Най-подходящото име си й избрала на тази пита, Миленка! Блаженството е гарантирано според рецептата и визията! Съжалявам че не е тук пред мен сега - не бих й устояла ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни и голяма прегръдка!
Прегръщам те и аз,Ирме:)))
ИзтриванеЧуден десерт , наистина е блаженство ,Миленка :) !
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав авечер желая !
И на нас много ги ни хареса....А и икономичен десерт:от към време и продукти:)))Прегръдки,Ив!
ИзтриванеМного ми хареса рецептата Миленка.Бих си хапнала с удоволствие едно,две парченца.:)
ОтговорИзтриване:))Прекрасно е усещането,така че опитай го Танче!
ИзтриванеУдивително звучи, Миленче! Обожавам крем пити, а тази наистина обещава блаженство. Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеКато нежна музика за сетивата е тази креместа пита....Гали,гали небцето:))))
ИзтриванеЛеле, Миленка, невероятна е! Наистина е неустоима! Не бих намерила по-точно име за тази прелест! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСвърши вече,Кате(:...........:)))))
ИзтриванеЕ сега остава да ми сервираш и на мен едно скромно парченце,Миленка,и деня ще стане някак по-празничен и изпълнен с удоволствия,защото такива кремести рецепти ме бодват право в сърцето!Прелест!
ОтговорИзтриванеМного слънчева и топла есен пожелавам,мила!
Прекрасна есен и за теб,Роси....Прегръдки:))))))
Изтриване