продукти:
250-300 гр.оризово брашно;
130-140 гр.краве масло;
2 белтъка;
2 щипки сол;
4 бр.круши.
домашен мармалад от сливи и круши(фин);
Оставяме да омекне маслото и съвместно с оризовото брашно,белтъците и солта омесваме меко тесто.С ръце разстиламе тестото в силиконова форма за тарта като оформяме и борд.
Разнасяме на тестото мармалад, за който не определям количеството,просто трябва да е повечко или около 0.5 см. дебелина.Върху сладкото подреждаме почистените и нарязани круши според настроението си и печем на 170С за 30-40 мин.
Тъй като тестото на сладкиша е много фин и ронлив аз не изкарах тартата от формата.
Прекрасен десерт,който се хареса на всички,които го опитаха и на тези,които не го опитаха:)...ето и доказателство:)))
Страхотен сладкиш Миленка.Много ми хареса рецептата.И аз бих си хапнала с удоволствие 1,2 парченца от тартата.Хубава вечер ти желая!
ОтговорИзтриванеИзразът "според настроението" много ми допадна :)
ОтговорИзтриванеЧуден десерт Миленче, завиждам благородно, защото вероятно няма да го направя.Не знам защо масленото тесто ме плаши, нямам опит с него.
Я този младеж как коравосърдечно си хапва под погледа на кучето хихихи :)
Пухчо сладък колкото тарта , Миленка :) ! И как само гледа , абе да му бяхте дали поне трохичка :)!
ОтговорИзтриванеПрегръдки , Миленче ! Хубав уикенд !
:) Миленка и аз като това сладурче гледам за парченце и съм от неопиталите:) Наистина много нежен сладкиш! Поздрави и прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеНаистина нежен и красив!
ОтговорИзтриване