продукти:
1 глава пресно зеле(около 1.500 кг.);
1 кг.пилешки шийки(без кожа);
5-6 бр.добре узрели домати(около 800 гр.);
1-2 бр.люти чушлета;
5-6 скилидки чесън;
олио;
сол;
червен пипер;
Предварително сваряваме шийките в подсолена вода.
В удобен(дълбок)гювеч настаняваме:)нарязаното пресно зеле.Заливаме зеленцето с настърганите домати.Посоляваме със сол и червен пипер и прибявяме нарязаните чушлета и скилидките чесън(необелени).Объркваме всичко това много добре-аз правя товя "упражнение"с ръка:))).Поливаме с мазнинката.Похлупваме с капак и пъхваме във фурната за един час на 170С.
Внимателно изкарваме глинения съд и пъхваме шийките,така щото да се почувстват добре гушнати от зеленцето.
Печем с капак още 30 мин.и поднасяме с чаша червено винце:)!
Прясно зеле всеки готви, но.... не и с пилешки шийки :))) Твоето е оригинално ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави !
:)така е...,а и много вкусно:))).Благодаря ти,че намина,Кайти!
ИзтриванеОооооо, с такова мога да стоя на масата цяла вечер:)...а как обичам шийкиии! Вкусно, много вкусно, Миленка!
ОтговорИзтриванеИзпращам ти прегръдка за вкусната гледка:*!
Радвам се ,че те уцелих Ивче:)!Само кажи кога ще стоим цяла вечер и ги имаш............:)))
ИзтриванеМиленка, това предложение ми допада, въпреки, че не съм готвила пилешки шийки никога! Поздравления и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеОпитай,Иг-голяма занимавка са тези шийки...,вкусотийки:))
Изтриване