продукти:
1 купичка тънко фиде(начупено);
100 гр.пушено месо(бекон,филе);
1 гл.кромид;
1-2 бр.домати;
олио;
сол;
копър/магданоз;
Във фурната запичаме фидето.
Покриваме дъното на средно голяма тенджерка с олио,което добре загряваме.
За 3-4 мин.запържваме ситно нарязаните лук и пушено месо.Прибавяме апетитно препеченото фиде,разбъркваме за минута-две и сипваме 1 купичка вода.Посоляваме.От време на време поразбъркваме и когато водата поизври включваме и парченнцата белен домат.Доливаме с още 1/2 купичка вода.Оставяме спокойно да си къкри пилава,като не забравяме все пак да бъркаме.В момента,в който вече е почти приобщена от фидето течността,дърпаме съда настрана и оставяне да отдъхне пилафа поне15- 20 мин.преди сервиране.
Аранжираме с пресни подправки.
Това ястие е подходящо както за гарнитура,така и за основно.
Какво съвпадение ... вчера си говорихме с една приятелка какво е пилаф :) Наистина не знаех че може с фиде да се прави :)
ОтговорИзтриванеСега вече зная :)
Всъщност ние нямаме ястие с това име по нашия край ... или у дома поне не са му казвали така :)
Благодаря за рецептата Миленка!
Поздрави!
Това ястие го видях още на снимката с панираната кладница и исках да попитам за него! Страшно вкусни изглежда! Благодаря за рецептата! Ще го пробваме непременно :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеМиленка, направо си енциклопедия за уникални рецепти! Отново интересно предложение и отново много вкусно изглеждащо ястие! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМного изкушаващо, Миленка! Смятам да пробвам :)
ОтговорИзтриванеИ аз не знаех за версията с фиде, но желанието да опитам е много силно. Благодаря!
ОтговорИзтриванеМного се радвам,че Ви хареса моят пилаф с фиде.Радостта ми ще е пълна ако и след похапването му ми се "обадите".Няма дас те разочаровани от вкуса му.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви момичета:)!
Интересна рецепта, която много ми хареса :). Ще пробвам непременно. Благодаря, че сподели! Усмихната неделя!
ОтговорИзтриване