продукти:
1 глава карфиол;
1/2 л.пилешки бульон;
сол;
**за панировката;
3 бр.яйца;
3-4 с.л.брашно;
сол;
***олио за пърженето;
продукти за сос"Милети":
1 ч.ч.кисело млеко;
1 с.л.доматено пюре;
1 скил.чесън;
люто чушле;
сол;
Главата карфиол раздробяваме на розички,които пускаме във врящия подсолен пилешки бульон за 6-7 мин..Не трябва да омекват прекалено карфиолчетата:)!
Приготовлението на панировката е от лесно,по-лесно:разбиваме яйцата със солта и брашното-получаваме гладка кашичка.
Загряваме олиото и в него пържим карфиолчетата,потопени в панировката.
Сосът също е елементарен за приготвяне,но пък е уникален на вкус...
Към киселото млеко прибавяме пасирания чесън и ситно нарязаната чушка.Посоляваме и прибавяме доматеното пюре и разбъркваме до гладкост.
Complimenti per il blog, mi sono unita ai tuoi lettori fissi!
ОтговорИзтриванеОбожавам паниран карфиол! Страхотна идея за сосчето, Миленка, не съм правила такова! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ ние в къщи много го обичаме,но без сос.Сега може и този да пробвам,Миленка.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!