продукти:
около 1кг.свинска плешка(шяло парче);
5 бр.яйца;
4-5 бр.кисели краставички;
1/2 гл.кромид;
2 скилидки чесън;
1/2 стрък праз;
500 мл.бира;
за маринатата:
сол;
черен пипер;
соев сос;
горчица;
олио;
С помощта на тънък нож отваряме плешката като се стремим да я изтаним в правоъгълна форма.
За маринатата не давам точни мерки,защото винаги я правя на око......,та за получаването на марината просто трябва да объркаме добре съставките.Хубаво потапяме месото в мариноващата течност.Поставяме свинското в удобен съд и заливаме с останалата ароматна течност.Прибираме за 2-3 часа в хладилник.
Твърдо сваряваме яйцата и ги рендосваме върху 1/2 от парчето месо.
Върху яйцата разпределяме нарязаните на дълго кисели краставички.
Навиваме рулото и престягаме с конец или силиконови връзки.
В тавичката с рулото пускаме необелените чеснови скилидки,едро нарязаните луци:)).Поливаме с бирата и олио.Посоляваме.Покриваме с фолио и печем на 180С час-два.Малко преди да сервираме запичаме без фолио за загар.
Много хубаво руло, Миленка!
ОтговорИзтриванеДа ти е честит именния ден - бъди здрава и нека имаш много поводи за усмивки!
А тази картина в началото, дето ти краси блогчето - не мога да и се нагледам!
Олееееееее Миленка какво руло, каква прелест! Страхотна рецепта! Невероятни вкусотии показваш тук! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиле, много красиво и вкусно руло с хубава марината.Поздрави
ОтговорИзтриване