1 ч.ч. меко масло (със стайна температура);
½ чаша кристална захар;
1/3 чаша захар мускодова;
1 голямо яйце;
2 2/3 чаши брашно;
щипка сол;
100 гр.стафиди;
50 мл.ликьор от портокал;
1 ч./л.канела;
1 с.л.мед;
От вечерта накисваме стафидите с портокаловия ликьор и объркваме с канелата.
Мекото масло разбиваме със захарите и яйцето на лек и гладък крем.Подправяме със солта и меда.Изсипваме и стафидите с течността (ако е останала).Постепенно сипваме и брашното като омесваме меко тесто,което прибираме за 30 мин.в хладилник.От топката маслено тесто оформяме два фитила с дебелина около 3 см.,от тях режем бесквитите с 45 гардусов ъгъл на ножа.
Печем в предварително затоплена фурна на 170С.
От вечерта накисваме стафидите с портокаловия ликьор и объркваме с канелата.
Мекото масло разбиваме със захарите и яйцето на лек и гладък крем.Подправяме със солта и меда.Изсипваме и стафидите с течността (ако е останала).Постепенно сипваме и брашното като омесваме меко тесто,което прибираме за 30 мин.в хладилник.От топката маслено тесто оформяме два фитила с дебелина около 3 см.,от тях режем бесквитите с 45 гардусов ъгъл на ножа.
Печем в предварително затоплена фурна на 170С.
Ех, че вкусни бисквитки си направила Миленка! Поздрави, миличка!
ОтговорИзтриванеМного лесни,но много вкусни и дълготрайни......Прегръдки,Кате:)!
ИзтриванеЧестито Рождество Христово, Миленка!
ОтговорИзтриванеДа бъде благословен домът ви!
Да има здраве,благополучие,разбирателство,обич и доброта!
Бисквитките си личи,че са много ароматни и се топят в устата!
Весело посрещане на новата година!
Живи и здрави!Щастливи в личен и професоинален аспект ти и любимите ти хора,Роси!Честита Коледа!
Изтриване