продукти:
2 бр.средни картофи;
1 бр.голям морков;
2 резана тиква(около 200 гр.);
1 гл.кромид;
2 скил.чесън;
1.500 л.подсолен бульон(пилешки,телешки,зеленчуков...);
250-300 гр.пушен врат;
2 с.л.кисело млеко(заквасена сметана);
черен пипер;
олио;
В бульона сваряваме едронарязаните картофи,тиква,морков,чесън и 1/2 гл.лук.Ако е нужно добавете сол.Когато зеленчуците са сварени ги пасираме заедно с киселото млеко.Получаваме средно гъста,гладка крем супа.
В малко мазнина в тигана запържваме нарязания на жулиени пушен врат.
В същата мазнина запържваме до светло кафяво половината лук,нарязан на полумесеци.
Сервираме като гарнираме с пушеното месо и карамелизирания лук.
Поръсваме с прясно смлян черен пипер.
Миленка, тъкмо ми е хладно нещо, така добре би ми дошла тази прелестна супа...жалко, че не си наблизо! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение, Миленче, идеално за студените дни! Със сигурност е много вкусна.:-))
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и пожелания за хубав уикенд!
Миленче, наистина "Зимен букет"! Богата и вкусна супа!
ОтговорИзтриване