продукти:
4 скумрии(по-едрички);
2-3 гл.кромид лук;
6-7 бр.кисели краставички;
2 буркана белени домати;
1 ч.ч.замразен грах(или консерва);
2 дафинови листа;
1 каф.ч.оцет;
3-4 с.л.зехтин;
сол;
черен пипер;
Почистваме,измиваме и нарязваме скумрията на шайби с дебелина 1,5-2 см. .
Подреждаме рибата в дълбока тавичка и ч поръсваме със солчица,нарязаните на едро лук и колелцата кисели краставички.Доматите се пасират и ги изсипваме в съда с рибата,заедно с оцета и граха.Прибавяме дафиновия лист,зехтина и пипера.
Покриваме с алуминиево фолио и печем за около час на 180С.Поверявайки разбираме дали рибата е сварена и ако това е факт запичаме за двайсетина минутки за тен:)
На закуска съм тук и с удоволствие придърпвам порцията към мен:)))) Чудна е, Миленка! Прегръдки!
ОтговорИзтриване