продукти:
1/2 пакет ръчно точени кори;
2 бр.яйца;
100 гр.краве сирене;
1/2 щафета шпеков салам"Бургас";
100 гр.бабек на "Братя Къртеви";
60-70 гр.краве масло;
150 мл.прясно мляко;
Разстопяваме кравето масло,но не го запържваме.
Бабека и колбаса нарязваме на малки парченца които объркваме с натрошеното сирене и яйцата.
Вземаме форма(тавичка),която в дадения момент ни е по сърце:),в случая аз използвах силиконова
форма за кекс.С четка намазняваме дъното и стените на съда.Редим кора,намазняваме счетка,разпределяме плънка и пак кора,масло,плънка и така до преключването,което е с кора,която също назняваме.
Поливаме с прясното мляко и печем на 180С до готовност.
Нарязваме баницата когато поизстине.
Ии, Миленка, страшна е тази баница, честно разреза направо е върха! Аз нали съм от твойте хора, та съм първа на опашката! :) Много готина, баница, супер изненада! Поздрави и весело посрещане на Новата година!
ОтговорИзтриванеЕха, сега разбрах защо. :) Чудна е, Миленче, цяло ястие си е. Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриване