продукти:
1 ч.ч.меко краве масло;
2/3 ч.ч.кристална захар;
1/2 ч.ч.счукани орехови ядки;
4-5 бр.листа от индрише;
2 1/2-3 ч.ч.брашно;
1/2 каф.л.сода за хляб;
4 ванилии;
2 щипки сол;
черешов плод от сладко;
Мекото масло ,захарта,содата за хляб и солта разбиваме с миксер на пухкав крем.
Прибавяме ядките,ванилиите и нарязаните и леко счукани листенца от индрише.
Постепенно сипваме и брашното.Прибираме завитото в стреч меко маслено тесто за един час.
Вазточваме на кора и изрязваме с чашка или формичка бисквитите.Върху всяка от тях поставяме по една черешка.Печем в предварително загрята фурна на 170С до леко порозовяване върху хартия(тавичката е застлана с домакинска хартия:)).
Топлите бисквитки внимателно преместваме от тавата с шпатула до пълно изстиване,след което поръсваме с пудра захар.
Чудесни и дълготрайни коледни(и не само)бисквитки се получиха!
Честита Коледа, Миленка!
ОтговорИзтриванеЗдраве, късмет и благополучие желая на теб и семейството ти!
Весели празници!
Честита Коледа, Миленка! Да сте живи и здрави! Чудни бисквитки!
ОтговорИзтриванеМиленче, честита Коледа! Да ти донесе здраве за цялото семейство, много щастие и успехи. Сладките са чудни, запазвам си едничка за утрешната закуска. :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!