продукти:
250 гр.критараки(арпа фиде);
500 гр.свински бут;
1 стр.праз лук(1 гл.кромид);
сол;
бял пипер;
джинджифил на прах;
зехтин;
пресен магданоз;
Покриваме дъното на тенджерка(средна големина)със зехтин.
Когато мазнината се позагрее изсипваме нарязаното на удобни хапки месо.Запечатваме го с помоща на врелия зехтин,след което сипваме 1/2 ч.ч.подсолена вода.Задушаваме месото до момента,в който остане на мазнина,след което изсипваме в съда наситнения праз и критаракито.Посоляваме с две-три щипки джинджифил,бял пипер и ако е нужно поръсваме и още малко сол.Сипваме около 600 мл.вода и оставяме течността да се поеме от орзото.
Поднасяме с пресен,наситнен магданоз и ако сме почитатели на сосовете,бихме могли да предложим от доматените им варианти.
Да Ви е вкусно!
Не съм го чувала това, обаче изглежда много вкусно. Къде се продава, Миленка? Рецептата, в която си го включила е много апетитна! Приятна вечер!
ОтговорИзтриванеКате,арпата можеш да я откриеш на щендера с макаронени изделия.Много ще се радвам да опитате у дома това ястие,защо съм сигурна,че ще повторите:))).Прегръдки,Катенце!
ИзтриванеОх, направо не искам да знам стомахът ми как ще издържи до утре, Миленче, големи тревоги му донесе... :)
ОтговорИзтриванеЧудесно ястие, много вкусно звучи и изглежда. Поздрави сърдечни! :)
:)Благодаря,Гери!
ИзтриванеНе съм виждала това фиде, само съм чувала за него, но ястието изглежда много съблазнително!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Миленче!
Това фиде е прекрасна алтернатива на два продукта:ориз и макарони(паста).Прегръщам те,Тили!
Изтриване