1,5 л.пилешки бульон;
5-6 бр.средни картофи;
1 гл.кромид лук;
дръжките на 1 вр.магданоз;
20-30 гр.синьо сирене;
сол;
бял пипер;
***застройка:
1яйце+сок на 1/2 лимон;
Обелваме и нарязваме на едро картофките и лука.
Сваряваме зеленчуците заедно с магданозените дръжчици в бульона.
Ако е нужно посоляваме,след което пасираме вече напълно сварени картофи и лук.До като пасираме прибавяме и сиренето.
Застройваме супата и я поднасяме с ароматен прясно смлян пипер.
Ако сте любител на пикантното добре ще ви дойдат и 1-2 щипки люто пиперче:)
Милена, звучи много интересно тази супичка. Харесвам вкуса на синьото сирене. Наскоро правих питките на Йоли с такова сирене. Сега ще изпробвам и Вашата рецепта.
ОтговорИзтриванеДо скоро!
Вещичке,сигурна съм че ще ти хареса!Благодаря,че ми беше на гости:)!
ИзтриванеВ супа май синьо сирене не съм опитвала, а звучи много вкусно, пък и тази щипка люто пиперче доста добре ще ми дойде. Прекрасна нова седмица, Миленка!
ОтговорИзтриванеКак няма да ми е прекрасна седмицата като се видяхме бе Кате:)))))?!
ИзтриванеСупата си заслужава.
Една порцийка гореща супа ще ми дойде много добре! Засмях се, като прочетох за магданозените дръжки - и аз така ги оползотворявам!
ОтговорИзтриванеМиленка, приятна вечер!
:)Никога не изхвърлям зелените дръжчици на магданоз,кервиз или копър.........Те са даже по-ароматни от листенцата.
ИзтриванеПрегръдки,Тили:)!
Миленче, чудна е! Аз освен магданозени, същото правя и с тези на копъра. Не са по-малко ароматни от листенцата, така че...
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
:))))))на едно мнение сме Гери.
ИзтриванеОбичам тези супи. Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеИра,много се радвам да те видя:)!Аз също обичам супите и в зимния сезон те много често са на нашата трапеза.
ИзтриванеПоздрави:)!