продукти:
поизсъхнал кекс;
прясно мляко;
плод от компот;
1 ч.ч.сок от компот;
1 пак.желатин;
Натрошаваме кекса и го поливаме с определено количество(зависи от грамажа на кекса)прясно мляко.Тестеният десерт трябва просто да поомекне,а не да се разкашка.
Поставяме метален ринг в тортен поднос и изсипваме напоения кекс в металния пръстен.Претискайки с лъжица оформяме блата на сладкиша.
Набъбналия желатин разстопяваме на водна баня и изсипваме в сока от компот.Прибираме в хладилник за 30-40 мин.,а през това време подреждаме плодовете върху блата.
Когато вече е започнало желирането изсипваме плодовия сок,така че да облее всички плодове.Отново прибираме на хладно за около 2 часа.
Прекрасен десерт.....реновиран,но пък много вкусен.
Наистина втори шанс! Чудесен сладкиш ти се е получил, Миленче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!