продукти:
100 гр.бишкоти+2 бишкотки(от LIDL"Ital d'oro");
***за топене:
100 мл.прясно мляко;
1 с.л.нес-кафе;
2 с.л.ликьор Амарето;
***крем:
400 мл.прясно мляко;
1 пак.шоколадов крем "Olle";
100 гр.черен шоколад;
1 ч.ч. заквасена сметана;
***украса:
5-6 с.л.филирани бадеми;
В чиния поставяме ринг на тортена форма.Редим 100-те грама бишкоти като предварително ги топим в сместа от прясно мляко,кафето и алкохола.
През това време разтапяме на водна баня шоколада.
Разбиваме крема с прясното мляко.Прибавяме сметаната като оеднаквяваме сместа с помоща на сладкарска спатула или дървена лъжица.Разтопения шоколад сипваме на струйка към кремчето като не спираме да бъркаме.
Изсипваме крема върху бишкотения блат,а двете допълнителни бишкоти,начупваме на парченца и напоени ги напъхваме тук-там в кремчето.Прибираме на хладно до като запечем бадемчетата.
Когато ядките изстинат ги поръсваме върху сладкиша.
Аз украсих и с ябълкови резанчета,топнати в шоколадче.
Чуден, като за понеделник сутрин, като за една прекрасна нова седмица! Вълшебна да е, Миленка!
ОтговорИзтриванеС бишкотите винаги се получават страхотни сладкиши!
ОтговорИзтриванеУспешна седмица, Миленка!