продукти:
5-6 бр.средни картофи(около 600 гр.);
4-5 двойни шепи коприва;
2 бр.моркови;
2-3 стр.пресен кромид;
1 зелена чушка;
1 червена чушка;
2 бр.яйца;
черен пипер;
кимион;
сол;
яйца;
царевично брашно;
олио за пържене;
В подсолена вода сваряваме обелените картофи и моркови .
Попарваме копривата и я оставяме да изстине.след което я накълцваме с остър нож на много ситно.
Настърганите картофи и моркови объркваме с наситнените пресен кромид-лук и чушки.Чукваме яйцата.Прибавяме копривата и подправките.Омесваме и оставяме за 15-20 мин. сместа да си отдъхне.
Пържим кюфтенцата в силно сгорещено олио като първо овалваме в брашното после в разбитите яйца и хоп....цопваме го в тигана.
Поднасяме с чесново млечен сос с копърче.
Миленка, от къде ги измисляш тези рецепти, страхотни кюфтенца са това, така вкусно изглеждат! Браво за идеите, мила! Честит Лазаровден и нека домът ви е Благословен!
ОтговорИзтриванеГладна съм :) Вземам си няколко още сега ;)
ОтговорИзтриване