Отварям нова рубрика "Неделя Вечер"....Тук ще публикувам и съботни менюта разбира се:),дано Ви е приятно,а и от полза качването на вкусните и лесните,кулинарни идеи за уикендските вечери!
ЛУЧЕНА ФОКАЧА
1 пак.суха мая;
1/3 ч.л.сол;
1 с.л.захар;
2 с.л.олио(зехтин);
около 500 гр.бяло брашно;
вода-на око;
1/2 гл.стар кромид-лук;
**за назване:
3 стр.пресен чесън;
1/2 вр.магданоз;
3-4 с.л.олио;
2-3 щипки сол;
От гореизложените продукти омесваме средно меко тесто,което оставяме да отдъхне за 10-15 мин..
Разстиламе тестото в тава,предварително застлана с намазнена хартия.Разпределяме лука,нарязан на полумесеци и печем до готовност на 170С.
Готовата фокача намазваме с пасираната смес от чесън,магданоз,сол и олио.
КАЛОРИЧНО СВИНСКО
500 гр.свинска плешка(без кост);
250 мл.течна сметана;
30-40 гр.синьо сирене;
3 кисели краставички;
3-4 с.л.олио;
сол;
черен пипер;
Нарязваме свинското на средни парченца ,които задушаваме с малко вода,олиото и солчица.
Месото почти трябва да е готово при сипвамето на сметаната,така че следим да не свършва течността.
Когато залеем месцето със сметанката пускаме и сиренцето,заедно с нарязаните на дълго кисели краставички.Подправяме с още малко сол и прясно-смлян черен пипер.
Бон апети!
ЛУЧЕНА ФОКАЧА
1 пак.суха мая;
1/3 ч.л.сол;
1 с.л.захар;
2 с.л.олио(зехтин);
около 500 гр.бяло брашно;
вода-на око;
1/2 гл.стар кромид-лук;
**за назване:
3 стр.пресен чесън;
1/2 вр.магданоз;
3-4 с.л.олио;
2-3 щипки сол;
От гореизложените продукти омесваме средно меко тесто,което оставяме да отдъхне за 10-15 мин..
Разстиламе тестото в тава,предварително застлана с намазнена хартия.Разпределяме лука,нарязан на полумесеци и печем до готовност на 170С.
Готовата фокача намазваме с пасираната смес от чесън,магданоз,сол и олио.
КАЛОРИЧНО СВИНСКО
500 гр.свинска плешка(без кост);
250 мл.течна сметана;
30-40 гр.синьо сирене;
3 кисели краставички;
3-4 с.л.олио;
сол;
черен пипер;
Нарязваме свинското на средни парченца ,които задушаваме с малко вода,олиото и солчица.
Месото почти трябва да е готово при сипвамето на сметаната,така че следим да не свършва течността.
Когато залеем месцето със сметанката пускаме и сиренцето,заедно с нарязаните на дълго кисели краставички.Подправяме с още малко сол и прясно-смлян черен пипер.
Бон апети!
И аз неделя вечер често съм на фокачи..ама без свинско :D Тъй де, почивка е :)
ОтговорИзтриванеПоздрави Миленче !
:) хубава неделна вечер и вкусна, понеделника ще разпуснем и готово:))) страхотни са ти предложенията, Миленка, прегръдки!
ОтговорИзтриване