продукти:
3 бр.по-големи тиквички;
500 гр.кълцана свинска кайма;
2 бр.морков;
4 стр.пресен кромид;
2 стр.пресен чесън;
1/2 каф.ч.ориз;
2 с.л.доматено пюре;
1 буркан белени домати(в летния сезон пресни );
черен пипер;
кимион;
олио;
сол;
магданоз и джоджен;
Обелваме тиквичките и ги разрязваме на две или на три,по наша преценка.
С лъжичка издълбаваме вътрешността на тиквичките.
В тенджерка сипваме малко олио,което затопляме и в него задушаваме нарязанитете на дребно лук и чесън,кубчетата моркови и половината(другата я прибираме в хладилника и я оставяме за супичка) от сърцевината на тиквичките.Посоляваме и след десетина минутки прибавяме каймата заедно с доматеното пюре и малко водичка.Когато сметнем ,че каймата е полуготова сипваме в тенджерката и ориза заедно с подправките и с около 50 мл.вода..
Оризът трябва да поеме течността.Овкусяваме с пресните зелени подправки и вече може да напълним зеленчука.
Подреждаме в тавичка и заливаме с пасираните домати.ако сметнем за необходимо осоляваме сосчето и добавяме олио.
Печем за около час под фолио,а малко преди изключване на фурната позапичаме без ....за да хванат тен:))).
Приятен апетит!
Това ястие е хубаво както топло,така и студено!
И аз така мисля, всякак е хубаво това ястие! :)
ОтговорИзтриванеИ си го поднесла чудесно, Миленче! Хубав ден. :)
Чудесно лятно ястие, не че не може да се приготви целогодишно, но особено като започнат домашните тиквички си е най-вкусно! Апетитно поднесено!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Миленче!