продукти:
1,5 кг пресни картофи;
3 бр.яйца;
100 гр.краве сирене;
3-4 стр.пресен кромид;
джоджен;
сол;
черен пипер;
кимион;
олио;
В подсолена вода сваряваме измитите с четка(небелени)пресни картофки.Когато разберем ,че са готови ги отцеждаме от водата,намачкваме ги на едри(груби)късчета с ръчна преса и оставяме да изстинат.
Към тях прибавяме яйцата, натрошено сиренце и ситно нарязания лук и джоджен.Подправяме със сол,черен пипер и кимион.Омесваме хубаво и прибираме в хладилник за 20-30 минутки.
Застиламе тавичка с хартия ,която намазняваме с растителна мазнина.Върху хартията поставяме със супена лъжица от картофите.Поръсваме всяка купчинка с мазнина и печем до порозовяване на 170-180С.
Миленка, много вкусни са тези картофени скалички, страхотна идея, поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленка,звучи ми страхотно лесна тази рецепта,а и изглежда много вкусно,непременно ще я опитаме у дома!Поздрави сърдечни!
ОтговорИзтриванеМиленче, поредната невероятна идея! Че са вкусни - вкусни са, но и изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!