добре узряла диня;
бяло саламурено сирене;
краве кашкавал(за поръска)по желание;
***за маринатата:
млян черен пипер;
чеснов прах;
орехово олио;
Объркваме пипера,гранулирания чесън и ореховото олио.
С помощта на четка или даже с ръка намазваме сиренето,което сме нарязали на парчета с дебелина 1 см..Оставяме в хладилник за около два-три часа.
Печем на сух тиган и поднасяме със сочната диня.
Ако пожелаем поръсваме топлите сиренца с настърган кашкавал.
Аааа ето още една поредна вкусотия с диня! Страхотни рецепти с диня! Браво!
ОтговорИзтриванеМале, разби ме, просто! Страшна кобинация. Обаче със запечено сиренце, мила не съм пробвала и това трябва бързо да се поправи:))) Прегръдки и прекрасен ден!
ОтговорИзтриванеТова определено е доста екзотично! Мъжът ми е голям любител на такива комбинации, значи ще се пробва :)
ОтговорИзтриванеПриятен ден, Миленка! Поздрави!
Aaaa това сирене си го вземам на секундата :) И без това лятото го ядем в различни варианти, но да го мариновам така не ми е идвало наум. Благодаря за идеята :)
ОтговорИзтриванеТова предложение е точно по мой вкус, Миленка! И аз така обичам сиренето, запечено с малко кашкавал...:) Много свежо лятно предложение!
ОтговорИзтриване