продукти:
25-30 цвята бъз;
1-2 лимона;
3-4 кг.захар;
3-4 л.вода;
3 пак.лимонтузу;
С 3-4 л.вода заливаме за 48 часа бъзовия цвят и лимоните,нарязани на парченца.Притискаме цвета с чинийка,за да не изплува.
Когато двете денонощия отлетят,прецеждаме ароматната течност и в зависимост от количестото и сипваме захарта(1:1 течност-захар).Разбърквайки стопяваме захарта и лимонтузуто.
Наливаме в бутилки и прибираме в хладилник.
Прекрасно,разхладително, а и полезно питие за всеки сезон..........
Разреждаме сиропа с газирана или натурална вода,въпрос на вкус и желание:)
Миленче, къде го откри... Ех, колко го търся този бъз и накрая ще го изпусна отново...
ОтговорИзтриванеЩе се почерпя с една чашка от твоя, чуден е! :)
Поздрави сърдечни!
И аз искам бъз :)
ОтговорИзтриванеНе съм само аз значи дето го изкушавате с тоя бъзззз :) Преди правех редовно, но сега рядко ходим на село и няма от къда да си набера...
ОтговорИзтриванеИ аз пристигам на освежаваща чашка и приятна компания:) Страхотен е! Поздрави!
ОтговорИзтриванеХайде бе момичетааааа.................Сокът се стопли,а Вас още Ви няма...........
ОтговорИзтриване