Такъв аромат се носи от този десерт,че всеки се омагьосва......
Блатът е сипкав,нежен,не много сладък,а маслото в него го прави неустоим....
Малиновата плънка е божествена........
Повече няма да Ви го описвам,просто ще сгрешите ако не го опитате......:)!
продукти за блата:
250 гр.краве масло;
3 ч.ч.брашно;
1 ч.ч.кафява захар;
1 ч.л.бакпулвер;
щипка сол;
за плънката:
700 гр.малини;
250 гр.бяла захар;
250 гр,кафява захар;
1/2 лимон(кората);
100 гр.лешници за поръска;
От продуктите за блата омесваме меко тесто,което правим на топка,завиваме във фолио и прибираме за 1-2 часа в хладилник.
През това време приготвяме и плънката.
Слагаме всички продукти в тенджерка и варим на средна температура около 40 мин..Трябва да е с гъстота близка до тази на сладко от малини,но по-рядко:)
Разделяме тестото на две равни части.Едната я разстиламе в/у основата и стените на силиконовата форма за пай.Отгоре изсипваме малиновата амброзия и покриваме с останалото тесто ,което оформяме на едри трохи с пръстите си.Поръсваме с едро на начупените ядки.
Печем на 160С до готовност(трябва да порозовее блата).
Преди да сервираме трябва да е изстанал добре пая.
Да Ви е сладко!
Блатът е сипкав,нежен,не много сладък,а маслото в него го прави неустоим....
Малиновата плънка е божествена........
Повече няма да Ви го описвам,просто ще сгрешите ако не го опитате......:)!
продукти за блата:
250 гр.краве масло;
3 ч.ч.брашно;
1 ч.ч.кафява захар;
1 ч.л.бакпулвер;
щипка сол;
за плънката:
700 гр.малини;
250 гр.бяла захар;
250 гр,кафява захар;
1/2 лимон(кората);
100 гр.лешници за поръска;
От продуктите за блата омесваме меко тесто,което правим на топка,завиваме във фолио и прибираме за 1-2 часа в хладилник.
През това време приготвяме и плънката.
Слагаме всички продукти в тенджерка и варим на средна температура около 40 мин..Трябва да е с гъстота близка до тази на сладко от малини,но по-рядко:)
Разделяме тестото на две равни части.Едната я разстиламе в/у основата и стените на силиконовата форма за пай.Отгоре изсипваме малиновата амброзия и покриваме с останалото тесто ,което оформяме на едри трохи с пръстите си.Поръсваме с едро на начупените ядки.
Печем на 160С до готовност(трябва да порозовее блата).
Преди да сервираме трябва да е изстанал добре пая.
Да Ви е сладко!
Обичам този вид сладкиши, защото всяка хапка се топи в устата и те заливат такива вълшебни вкусове, че няма как да се опише състоянието, в което се намираш. Благодаря за емоцията!
ОтговорИзтриванеРядко приготвям пай с малини, защото децата ми не обичат да хрупкат семчиците и правя със всякакви други плодове. Любимият ни е с кайсии. / http://priumici.blogspot.com/2013/07/blog-post_8.html/
Много лятно и ароматно! целувки Мим*)
ОтговорИзтриванеПрекрасно малиново изкушение, Миленка!
ОтговорИзтриванеСядам на плетения стол и започвам ....:)
Миленка, направо ме залепи за монитора с това нещо... Ама божествено вкусно изглежда, браво!
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая, ама и много, много сладък!
Много ми хареса- особено как изглежда плънката :) Никога не съм правила сладкиши от това по-масленото тесто и все се каня. Аз също ще заменя малините (деца, семки, капризи и т.н), но идеята и изпълнението са чудесни !
ОтговорИзтриванеЛеле, сериозно се притесних за себе си...след Роси - Еликсир, сега и ти, Миленче така ме изкушаваш посред нощ...ще ставам да ровичкам в кухнята - видяло се е, но така или иначе ще ми се присънва това...неустоимо е, пък не стига снимките, ами си го и описала достойно...не те е срам!:))
ОтговорИзтриванеСамо мога да си представям как ухае! Поздрави, Миленка!
ОтговорИзтриване