Радвам се на разцъфтяващия Пловдив....Градът ми става все по-...по-чист,по-подреден,по-красив,по-цветен,по-жив!Никога родният ми град не е бил лош,но от няколко години се намериха хора,които да подчертаят красотата и духа му...
Разходката си е разходка,но трябва и да се похапне нещичко:))))))
продукти:
3 бр.пилешко филе(около 1,300 кг.);
3-4 бр.моркови;
3-4 скил.чесън;
3 гл.стар кромид;
3 стр.пресен кромид;
200 гр.маринована(500 гр.пресна) печурка;
1 стиска(около 50 гр.) зелен фасул;
1/2 вр.магданоз;
2 ч.ч.бира(плодова);
1 с.л.черен пипер;
1 с.л.червен пипер;
1 1/2 с.л.ронена чубрица;
сол;
олио;
Ястието може да се приготви в националния ни гювеч,но аз реших да е в керамична тавичка,покрита с хартия.....
Извиваме и нарязваме почистения предварително зелен фасул.
Прибавяме нарязаните на дребно моркови и скилидки чесън.
В съда изсипваме едро нарязания стар кромид и пресен такъв,заедно с магданоза и гъбките,които ако са пресни предварително сме планширали.Пилешкото филе нарязваме на удобни(средни)парченца.Овкусяваме с подправките и объркваме сместа.Заливаме с бирата(аз сложих плодова,но и обикновена става) и 2 ч.ч.вода.Ливваме малко олио и покриваме тавичката с хартия.
Печем около 2 часа на вентилатор при 160-170С.
3 бр.пилешко филе(около 1,300 кг.);
3-4 бр.моркови;
3-4 скил.чесън;
3 гл.стар кромид;
3 стр.пресен кромид;
200 гр.маринована(500 гр.пресна) печурка;
1 стиска(около 50 гр.) зелен фасул;
1/2 вр.магданоз;
2 ч.ч.бира(плодова);
1 с.л.черен пипер;
1 с.л.червен пипер;
1 1/2 с.л.ронена чубрица;
сол;
олио;
Ястието може да се приготви в националния ни гювеч,но аз реших да е в керамична тавичка,покрита с хартия.....
Извиваме и нарязваме почистения предварително зелен фасул.
Прибавяме нарязаните на дребно моркови и скилидки чесън.
В съда изсипваме едро нарязания стар кромид и пресен такъв,заедно с магданоза и гъбките,които ако са пресни предварително сме планширали.Пилешкото филе нарязваме на удобни(средни)парченца.Овкусяваме с подправките и объркваме сместа.Заливаме с бирата(аз сложих плодова,но и обикновена става) и 2 ч.ч.вода.Ливваме малко олио и покриваме тавичката с хартия.
Печем около 2 часа на вентилатор при 160-170С.
Ех, Миленка, благодаря за тази разходка, ама много!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Отдавна не съм ходила в Пловдив - чудесен град! Родата по бащина линия ми е от Асеновград и преди години ходехме от време на време по този край.
ОтговорИзтриванеКавърмата ти е много апетитна!
Благодаря за разходката! И аз харесвам Пловдив, а скоро не съм ходила там. Беше ми приятно!
ОтговорИзтриванеА хапването - сигурна съм, че ви е било сладко! Ястието изглежда много апетитно!
Леле, от кога не съм идвала в Пловдив. Снимките ти ме накараха да се размечтая :) И то по две направления - едното за екскурзия, а другото за вечеря. Обичам такива ястия и непременно ще го опитам, Миленче! Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Радвам се,че Ви хареса разходката...Другият път ще бъде по-обстойна:),има какво да се види:)))
ОтговорИзтриванеА ястието е приказно,така,че не се колебайте и го пригответе:)!Прегръдка за всички Ви.......