продукти:
1 кг,кромид лук;
1 кг.пилешко филе;
3 бр.големи моркови;
150 мл.доматен сок;
100 гр.стафиди;
1 гл.чесън;
1 с.л.мед;
1 с.л.червен пипер;
2 с.л."Вегета";
3-4 бахарчета;
1 с.л.ронена чубрица;
1 с.л.сух джоджен;
олио;
сол;
Нарязваме лука на едри полумесеци,морковите на 2-3 и ги изсипваме в глинения съд.Прибавяме необелените скилидки чесън,стафидите и пилекото,което сме нарязали (или не нарязали)на удобни порции.Поръсваме с подправките и меда.Поливаме с доматения сок и същото количество вода.Поливаме с малко олио,похлупваме и включваме котлона на средна температура.
Готвим до готовност,ястието трябва да остане на мазнинка....Приказно пилешко ястие,което аз гарнирах със задушен бял ориз,тъй като липсваше хляба:) на трапезата.
Леле, Миленче, от вчера не съм гледала какво ново-вехто в интернет! :( Едва сега влязох да погледна и.... твоята яхния направо ме изуми! И през ум не ми е минало да готвя подобно нещо, обаче съм очарована - и от рецептата, и пот поднасянето, и от снимките! Поздравления за страхотното предложение!
ОтговорИзтриванеУсмихната и успешна седмица ти пожелавам!
Ъъъ... това съм аз с другия ми ("сериозния") профил в Гугъл. :) Поздрави!
ИзтриванеМиленка, вчера и аз правих подобна яхнийка! Твоята изглежда чудесно и много по- различна от това, което аз направих, но следващия път, ще пробвам с твоите съставки! Пожелавам ти усмихната седмица!
ОтговорИзтриванеМного интригуващо предложение :)
ОтговорИзтриванеМиленка, точно нещо такова ми се хапва напоследък. Имам и стафиди, ще го спретна за вечеря тези дни! Благодаря ти за чудесната идея!
ОтговорИзтриванеЕх, Миленче, Миленче...През цялата почивка хвърлях по едно око - не се спря да твориш от вкусни по-вкусни и интересни неща!
ОтговорИзтриванеФантастична яхнийка за мен, моите обаче се съмнявам да искат да я опитат, но от това само губят, непременно ще си я спретна някой ден!
Сега се връщам и назад да погледна вече съществено. Поздрави на Варна.
Миленче, отново прекрасно предложение!
ОтговорИзтриванеОпитвала съм пилав със стафиди и много ми хареса.
Убедена съм, че в тази комбинация в яхния, вкуса е невероятен.:)
А какви апетитни снимки! Така ми идва да си топна с хлебеца :)
Поздрави, мила!
Мммм, следобед е още, а на мен ми се прияде от снимките и описанието. Прекрасно предложение :)
ОтговорИзтриване